Tal med en ekspert

Kontakt os i dag – vi står klar til at svare på dine spørgsmål.

Telefon

Lad os ringe dig op

Ønsker du i stedet at blive ringet op, bedes du udfylde felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Denne formular benytter reCaptcha til forhindring af spam. Læs mere her

  15.02.2021
  Skrevet af
  FM Bulk Handling – Fjordvejs
  15.02.2021
  Skrevet af FM Bulk Handling – Fjordvejs

  Fjordvejs Maskinfabrik bliver til FM Bulk Handling – Fjordvejs

  Det går godt for Fjordvejs Maskinfabrik i Skive. Så godt,at virksomheden nu får nyt navn. Fremover er navnet det internationalt klingende FM Bulk Handling – Fjordvejs. Og det er netop det internationale, der er målet med det nye navn.

  ”Vi har efterhånden fået flere kunder ude i verden, end vi har her i Danmark,” fortæller adm. direktør Jeppe Bergmann Rasmussen, ”og det viser sig, at det er svært at udtale Fjordvejs, når man kommer fra Chile, Marokko eller Australien.” Det er desuden over 30 år siden, fabrikken flyttede væk fra Fjordvej på havnen i Skive til den nuværende adresse på Fabriksvej lige nord for byen. Og så beholder FM Bulk Handling alligevel ”Fjordvejs” som en slags efternavn for at holde forbindelsen til virksomhedens historie.

  Mere end en traditionel maskinfabrik

  Virksomheden er også vokset fra at være, hvad man normalt forventer af en maskinfabrik. Blandt andet vokser Teknisk Afdeling støt. Jeppe Bergmann Rasmussen forklarer: ”Vi både udvikler og laver maskiner, men det er alle sammen nogle, der håndterer varer i løs vægt: fiskefoder, korn, kalk, fiskemel – det man også kalder bulk-varer. Så det er mere præcist med Bulk Handling i navnet.” Fabrikken leverer transportløsninger til produktionsanlæg, fiskefarme og meget mere – og er eksperter i at håndtere de løse varer så skånsomt, at de ikke smuldrer og går til spilde. Det er kombinationen af denne ekspertise og den solide kvalitet, som FM Bulk Handling – Fjordvejs leverer, der giver konkurrencekraft til kunderne rundt om i verden, og dermed giver vækst i fabrikken i Skive.

  Godt på vej til fremtiden

  Og FM Bulk Handling – Fjordvejs har opnået en solid vækst. Blandt andet er omsætningen tredoblet i løbet af de seneste syv år. Undervejs er Jeppe Bergmann Rasmussen blevet medejer og adm. direktør, mens tidligere direktør Henry K. Pedersen stadig er medejer og i dag er arbejdende bestyrelsesformand.

  Med generationsskiftet på plads er FM Bulk Handling – Fjordvejs godt rustet til at fortsætte den positive udvikling. Den stigende omsætning er nemlig skabt, uden at omkostningerne er vokset tilsvarende. Produktionen er effektiviseret med moderne svejserobotter, laserskærer og anden ny teknologi, uden dog at slippe det gode håndværk. ”Det har altid været det gode smedehåndværk, der har karakteriseret vores løsninger, og det bliver det ved med,” fortæller Jeppe Bergmann Rasmussen: ”Vi effektiviserer og moderniserer kun processer, der giver mening, så vi leverer stadig den samme høje kvalitet i håndværk.”

  Fortsat en dansk virksomhed

  Uanset den internationale succes og det internationale navn, er der ingen planer om at flytte hverken udviklingsafdeling eller produktion til udlandet, forsikrer Jeppe Bergmann Rasmussen: ”Vi er glade for at bo, hvor vi bor. Her er gode, dygtige medarbejdere, og vi har plads til at udvide, når det bliver nødvendigt.” FM Bulk Handling – Fjordvejs har dog allerede for nogle år siden oprette et salgskontor i Atlanta, USA, men al udvikling og produktion sker hjemme på fabrikken i Skive.

   

  Fakta:

  • FM Bulk Handling – Fjordvejs A/S
  • Grundlagt:1956
  • Antal medarbejdere: 65, heraf 40 i produktion og 10 i udviklingsafdelingen
  • Altid ca. 4-6 lærlinge
  • Leverer transportløsninger til industri og fødevareproduktion i hele verden
  • Hovedsæde og produktion i Skive, Danmark
  • Salgskontor i Atlanta, USA